Ofte stilte spørsmål om raffinering

På denne siden finner du svaret på oftest stilte spørsmål som vi får angående raffinering. Skulle du allikevel ikke finne svaret på spørsmålet ditt her, still det gjerne direkte til oss på e-post eller via telefon.

Hva består returpakken av?

En returpakke består av alt du trenger for å sende dine metaller til raffinering. Du må fylle ut vedlagt skjema, signere dette og legge ved en kopi av din ID. Er metallene du ønsker å sende inn for stor til å passe inn i returkonvolutten, kan du klistre returlappen på en eske.

Kan jeg sende inn både gull og sølv?

Ja, det kan du. For gullet beregnes vekt i gram x dagens pris. For sølv som er et mindre verdifullt metall beregnes prisen i kg x dagens pris.

Hvis jeg ikke ønsker å selge likevel, kan jeg få det tilbake?

Ja, det kan du. For en forsikret, returnert forsendelse vil du bli belastet 199,- i frakt.

Gir dere betaling for steiner og diamanter?

Nei, det gjør vi ikke. Hos oss får du kun utbetaling for vekten i gull og sølv. Vi anbefaler at du tar turen innom din lokale gullsmed for å fjerne stenene før du sender inn metallene til oss. Hvis dette ikke er gjort, må det komme frem tydelig på skjemaet at disse skal returneres.

Hva koster verdivurderingen hos dere?

Du betaler ingenting for vår vurdering. Vi gjør en prisfastsettelse, som tar utgangspunkt i analyseresultat og vekt, som skjer i henhold til gjeldene pris på innleveringstidspunktet. Ved postforsendelse vil prisfastsettelse skje på dagen for mottak hos K.A.Rasmussen AS eller påfølgende virkedag.

Kan jeg komme og levere gull og sølv personlig?

Vi tar imot besøk på våre lokaler i Hamar og Oslo. Se åpningstider og kart her.

Hvordan foregår verdivurderingen?

Vi bruker et analyseapparat og syre for å kontrollere innholdet av gull og sølv. Dersom du har godkjent at vi kan fjerne det som ikke er edelt metall ved å krysse av for det på skjemaet, fjerner vi steiner og annen innmat i objektene dine for så å veie objektene. Deretter kontakter vi deg med et pristilbud.

Om du er usikker på om du skal selge, og ikke ønsker at vi fjerner stener og annen innmat, vil vi kontakte deg med en ca. pris.

Raffinering – Hva betyr det for meg?

I visse tilfeller vil du som kunde oppnå best pris om varen først raffineres og analyseres før de innleverte varene prises. I dette tilfellet vil det gå minst 14 dager før vi har lov til å raffinere innsendingen. Grunnen til dette er oppbevaringsplikten på 14 dager jf. punkt 3 i vår kjøpsvilkår. (Les våre kjøpsvilkår her)

Dersom dette er tilfelle for din innsendelse, vil du bli kontaktet når vi har mottatt din pakke.

Hva kan jeg levere til raffinering hos dere?

Vi tar i mot gullsmykker, gullklokker,

Hva skjer med det jeg leverer hos dere?

Alt vi får inn av gull og sølv blir smeltet om. Deretter lager vi nye produkter som våre kunder bruker videre i sin produksjon.