Platina/PGM katalysator

Pioner i utviklingen av den første katalysatoren for salpetersyreproduksjon i Norge

Allerede i 1932 deltok K.A. Rasmussen i pionerutviklingen av den første katalysatorbindingen for salpetersyreproduksjon i Norge. Vi har siden da jobbet med kontinuerlig utvikling innen området, og har bidratt til solid, nordiske kompetanse på området.

En viktig del av å levere høykvalitetsprodukter på dette området er kvaliteten på råvaren. Nettopp derfor har vi fokus på å optimalisere våre egen raffineringsprosess for å sikre en renhet på minimum 999,5 på alle metaller vi benytter i våre produksjon.

Skreddersydde katalysatorsystemer

Katalysatorsystemer for oksidasjon av ammoniakk i salpetersyreproduksjon er skreddersydd for å passe til de spesifikke forholdene til den gitte reaktoren. Forbrenningsutbytte, levetid/kampanjelengde, PGM-verdi for installasjon og metalltap beregnes for å sikre ett best mulig løp for våre kunder.

Dette vil bli ivaretatt for hver reaktortype (atmosfærisk, lavt, middels, eller høyt trykk), som alle krever sin egen spesifikke sammensetning av PGM-gasbindssystem.

Generell dimensjon og meshdetaljer:

  • Ledningstykkelse: Typisk 60-120 um
  • Vevde gasbind: Mesh 16-32 ledninger/cm i varp og innledning, dvs 256-1024 mesh/cm 2
  • Strikkede gasbind: Gaze strikkes med en rekke ledninger eller varp. Vekten av strikkede gasbind vil være omtrent den samme som ved vevd avhengig av mønster. Det finnes et bredt spekter av varpstrikkeoppskrifter som gir fleksibilitet for tilpasning og optimalisering.
  • Strikkede gasbind fra oss er utviklet for å gi et stort antall små lysåpninger for å sikre jevn strømningskarakteristikk for best ammoniakkoksidasjonsevne.

Gull, sølv, FeCrAl og kobber kan også leveres som masker eller gasbind i tillegg til PGM-katalysatorsystemer.

Kontakt oss for mer informasjon

PGM catalyst and catchment gauzes brosjyre