Investere i gull

Det er trygt å kjøpe gull hos oss!

Forsikret forsendelse, 150 års erfaring med edle metaller og konkurransedyktige priser!

Hvordan kjøper jeg gull?

Det er superenkelt!
Opprett en bruker i vår nettbutikk, og du er klar til å kjøpe både gull og sølv.

Har du spørsmål før du kjøper må du gjerne ta kontakt på e-post eller telefon.

Når bør man investere i gull?

I tider med økonomisk usikkerhet faller gjerne trendene på avkastning på aksjer, obligasjoner og eiendom. Samtidig øker interessen for investering i gull. Fysisk gull har ingen motpartsrisiko. Dette betyr at når du først har fysisk gull i din besittelse, er du ikke avhengig av en annen part eller organisasjon for å oppfylle en kontrakt eller holde et løfte om å beholde sin verdi.

Gull faller og stiger i verdi som andre investeringsobjekter, men de vil alltid eksistere og vil aldri miste sin verdi

Historisk sett har gull steget i verdi i nedgangstider. For mange investorer representerer gull en trygg havn når inflasjon truer valutaverdier og når økonomiske nedgangstider truer verdien på verdipapirer.

Bør jeg investere i mynter eller barrer?

Investeringsmynter gis ut av de ulike lands myntverk, noe som gir en statlig garanti på myntens renhetsgrad og vekt. Fordelene med investeringsmynter er at det er enklere å håndtere, og noe lettere å omsette sammenlignet med investeringsbarrer.

I Norge er investeringsmynter fritatt for merverdiavgift, mens dette ikke gjelder for investeringsbarrer.

Hvilke gullmynter er det lurt å investere i?

Før du investerer i gull, anbefaler vi deg å gjøre dine egne vurderinger om dette er noe som passer inn i din portefølje. Vi har valgt å ta inn i vårt sortiment en rekke populære mynter som er lett omsettelig dersom man ønsker å selge myntene sine. Den mest solgte mynten er den Kanadiske Maple Leaf 1 oz gull.

Invester i gullmynt

Hva er forskjellen på sirkulerte og usirkulerte gullmynter?

Usirkulerte mynter kommer direkte fra myntprodusent, og har ikke vært innom noen andre. Når vi kjøper inn gullmynter fra en som ønsker å selge sine gullmynter, får den definisjonen sirkulert mynt.

Invester i gullmynt

Hvorfor har sirkulerte og usirkulerte mynter forskjellige priser?

At en mynt er definert som sirkulert betyr ikke at de har en mindre verdi enn en usirkulert. Vi ber deg være obs på at sirkulerte mynter kan ha vært tatt ut av sin emballasje og dermed ha fått både riper og hakk i metallet, vi har derfor tatt et valg om å selge disse myntene til en noe redusert pris.

Priser og betingelser på kjøp av gull

Hva er spot / spotpris?

Spot eller spotpris er den rådende markedsprisen på gull og sølv som bestemmes av en rekke faktorer, avhengig av blant annet tilbud og etterspørsel i det globale finansmarkedet. Spotprisen er for én troy-unse på 99,9% rent gull eller sølv.

Hva er innkjøpspris?

Innkjøpspris er den prisen vi er villig til å gi for gull på ethvert tidspunkt.

Hva menes med salgspris?

Salgspris er den prisen vi er villige til å selge gull for på ethvert tidspunkt. Prisene blir oppdatert 3 ganger daglig.

Forsikret forsendelse

Alle våre forsendelser er forsikret og mynter er intet unntak. Ønsker du allikevel å hente myntene eller barrene dine, kan du avtale henting ved bestilling.

Leveringsbetingelser

Vi sender alle lagerførte varer så raskt som mulig. Bestillinger foretatt før klokken 14.00 sendes normalt samme dag. Eventuelle restordre ettersendes når vi mottar disse fra vår leverandør

Forskuddsbetaling før utlevering

Mynter og barrer må forskuddsbetales før de sendes eller utleveres. K.A.Rasmussen AS belaster reelle fraktkostnader.

Jeg vil selge mine investeringsmetaller

Det gjør du enkelt ved å bestille en gratis og forsikret returforsendelse. Hvis du ikke vil sende dine investeringsmetaller i posten, kan du også levere det direkte til oss enten på Hamar eller ved vårt kontor i Oslo.
Les mer om hvordan du kan selge dine investeringsmetaller her.